Skip to main content

SCHOONHEIDSSALON

INSIDE BEAUTY

Voor jouw natuurlijke schoonheid

Huidhulp bij een operatie

Voor- en nazorg bij een operatie. 

Niet de eerste behandeling waar je aan denkt bij een schoonheidssalon… Wel één met de mooiste resultaten! Want met deze prachtige combinatie van behandelingen en specifieke producten kunnen we ervoor zorgen dat er minder blauwe plekken en zwelling optreden, het wondgebied sneller geneest en er mooiere (minder) littekens ontstaan.

Een goede voorbereiding op een ingreep kan het resultaat drastisch verbeteren en bovendien het risico op complicaties verminderen. Dat wisten ook de artsen van een privékliniek in Zuid Frankrijk. Zij vroegen aan Madame Magonet, grondlegster van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.), in 2014 om voor hen producten plus bijbehorende behandelprotocollen te ontwikkelen. Bij een ingreep is er sprake van medicatie, pijnstilling en eventueel een narcose. Om het lichaam zo min mogelijk te belasten worden deze natuurlijke producten ingezet. Zoals hydrolaten tegen zwellingen, etherische oliën tegen blauwe plekken en verzorgingsoliën voor mooiere littekens.

De specifieke opleiding pré & post operatief heb ik gevolgd zodat ik jou en je huid zo goed mogelijk kan bijstaan. 

Pre-operatief 

Deze zorg is erop gericht om de huid zo goed mogelijk voor te bereiden op een kleine, of grote(re) operatie. Een gezonde huid zal immers mooier en sneller genezen dan een huid in slechte conditie. Voorwaarden voor een snel huidherstel zijn een goede bloedcirculatie en stofwisseling. Hierop zijn de behandelingen en specifieke producten dan ook gericht. Afhankelijk van welke ingreep start je 1 maand tot 2 weken vóór de operatie. Dit zijn behandelingen in de salon en/of een thuisbehandeling. 

Post-operatief

Na de ingreep ontstaan er onvermijdelijk littekens. Door het wondgebied zo goed mogelijk te laten doorbloeden en zo min mogelijk vocht vast te laten houden, verbeteren we het genezend vermogen van de huid.  Je kunt een litteken een jaar lang nog positief beïnvloeden. De diverse producten die toegepast worden op de huid zijn blends van krachtige en heilzame etherische oliën. Artsen staan vaak versteld van het snelle en mooie resultaat. 

Deze behandelmethode is inzetbaar bij een cosmetische ingreep, zoals bijvoorbeeld een facelift een ooglidcorrectie, of het (noodzakelijk) verwijderen van een moedervlek. Ook bij zwaardere ingrepen zoals een liposuctie, een heup- of knie operatie, of een borstamputatie kunnen we het herstel enorm bevorderen. Zelfs een huid met brandwonden is gebaat bij S.P.A. Aromatherapie.

Heb je een operatie te ondergaan, of zijn er littekens en wil je een mooier herstel ? 
Vraag om Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ik help jou en je huid graag.